Bart Danneels

bartIk ben Bart Danneels. Als basisopleiding volgde ik het Graduaat Ziekenhuisverpleegkunde. Als snel besliste ik deze studies aan te vullen met een opleiding Gezondheidsbegeleider aan de Europese Academie.

In 2002 startte ik een zelfstandige praktijk in gezondheidsbegeleiding waar ik me vooral focus op dieptemassage en Bachbloemen. Sinds 2004 ben ik ook heel actief in de Beroepsvereniging van Gezondheidsbegeleiders. Naast mijn praktijk en mijn werk als verpleegkundige begon ik in 2008 ook les te geven in De Levensschool in Tongerlo.

In 2013 groeide het enthousiasme om een groepspraktijk op te richten die zich helemaal toespitst op de algemene gezondheidsbegeleiding. In 2015 werd de praktijk een feit en sindsdien combineer ik mijn werk in de levensschool en mijn werk als verpleegkundige met deze groepspraktijk. 

Jo Fermie

Ik ben Jo Fermie. Ik werk sinds 1997 in het onderwijs als logopediste, als leerkracht en docent, als tolk en begeleidster. Dat deed ik bij kinderen van alle leeftijden en bij volwassenen. Nog steeds is mijn werk in het onderwijs een passie. Maar ik ben ook een natuurmens. Opgegroeid in de tuin, aan de zee, in het bos en op de boerenbuiten. Ik heb heel mijn jeugd mogen profiteren van buitenlucht, gezonde groentjes uit de tuin, kennis over planten,  ... Mijn ouders hebben me altijd geleerd dat de natuur een mooi en kostbaar iets is.

Toen ik mijn eigen weg ging met een gezinnetje begon ik me daar steeds meer bewust van te worden. De gedachte dat mijn kids met deze wereld verder moeten maakte dat ik me nog meer begon in te zetten voor de natuur, ecologie, duurzaamheid. Daarom startte ik een opleiding Aromatherapie en een opleiding Herborist.

Ik stapte ook mee in de groepspraktijk van Leef(je)wijzer en geef daar workshops rond deze thema's. Ik zorg er ook voor 't Aromawinkeltje waar ik etherische olie, natuurlijke huidverzorging, gemmotherapie, grondstoffen voor herboristen en doe-het-zelvers, Bach bloesems, kruiden, ... verkoop. 


Geert Kiebooms

Hey, ik ben Geert Kiebooms. Na mijn studie Kinesitherapie volgde ik een 3-jarige opleiding Acupunctuur aan het OTCG (Opleidingsinstituut Traditionele Chinese Geneeswijzen) te Antwerpen. Mijn stage deed ik aan de gerenommeerde Nanjing University of Chinese Medicine.

In 2007 startte ik een eigen praktijk in Turnhout. Ondertussen specialiseerde ik mij nog in Chinese kruidengeneeskunde en Voeding. Door permanente vormingen in binnen- en buitenland probeer ik steeds op de hoogte te blijven en me verder te ontwikkelen.

Acupunctuur helpt ziekten te voorkomen en helpt zieke mensen te genezen. Je kan o.a. terecht voor allerlei pijnen (spierpijn, maagpijn, migraine, …), te weinig energie, psychische problemen, stress, gynaecologische en menstruatieklachten of vruchtbaarheidsproblemen.

In 2016 stap ik met veel enthousiasme in de groepspraktijk Leef(je)wijzer. Onder het motto ‘Samen Sterk’ ben ik overtuigd dat we heel veel mensen ondersteuning kunnen bieden in het leven.

Benjamin De Preter

Mijn naam is Benjamin De Preter. Ik bied voetrefelexologie aan in de groepspraktijk Leefwijzer. Voetreflexologie, deze gerichte vorm van voetmassage, is een oeroude methode om het lichaam een aanzet te geven naar balans. Lopende processen op zowel fysiek, mentaal en emotioneel gebied worden ondersteund naar een zachte heelwording. Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen zodat het lichaam zijn natuurlijk evenwicht terugvindt.
Ik ben ook voedingsconsulent. Als u de natuurlijke weg wilt bewandelen in een genezingsproces of om een optimale gezondheid te behouden , dan kan er via voeding, voedingssupplementen en kruiden een heleboel opgevangen worden.

Een van de belangrijkste doelen in mijn leven is om te kunnen bijdragen aan het verlossen van het lijden van alle levende wezens en aan ieder zijn zoektocht naar een lang en gelukkig leven.

Lees verder!
Sinds 2004 heb ik op de Ritten in Houtvenne masterclasses in meditatie en spirituele beoefening gevolgd. In 2011 ben ik me beginnen te verdiepen in voeding en in andere vormen om een goede gezondheid te behouden - te bekomen. 

In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot gezondheidsconsulent bij de Levensschool en sindsdien ben ik actief gezondheidsbegeleider via cursussen, lezingen en persoonlijke consulten.

Sara Debruyne

Hallo, ik ben Sara Debruyne, Bach Bloemen Consulente in de groepspraktijk Leef(je)wijzer.

Van thuis uit ben ik opgegroeid met de Bach Bloemen Remedies en heb ik dus de waardevolle steun van de Bach Bloemen mogen ervaren op verschillende spannende of moeilijke momenten in mijn leven, zoals in examenperiodes, bij verdriet als er een iemand gestorven was, bij heimwee op kamp, bij ziekte enz.
Mijn opleiding als Bach Consulente volgde ik in De Walnoot vzw in Brasschaat. Als Bach Consulente, erkend door het Bach Centre in Engeland, deel ik heel graag mijn enthousiasme en passie over de eenvoudige en krachtige  heelwijze die ontdekt werd door de Engelse arts Dr Edward Bach.
In een gesprek bekijken we samen de patronen en de thema’s die jou bezig houden en welke emoties je ervan weerhouden om je goed in je vel te kunnen voelen. Vervolgens reik ik de Bach Remedies aan die op emotioneel niveau weer evenwicht kunnen brengen.
De Bach Bloemen Remedies zijn een dankbare ondersteuning bij alle situaties waar we het emotioneel moeilijk hebben. Ze helpen onder andere:

Lees verder!

- als we meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen;
- als we ons minder eenzaam willen voelen;
- wanneer we opnieuw veerkracht en levensenergie zoeken als we ons depressief voelen ;
- bij spanningen of stress op het werk of thuis en bij burn-out;
- bij uitputting;
- bij schuldgevoelens ;
- als we ons gekwetst, boos of verbitterd voelen;
- bij concentratieproblemen;
- bij opvoedingsuitdagingen;
- bij relatiemoeilijkheden;
- bij overgevoeligheid.

Ze zijn volkomen risicoloos te gebruiken voor jong en oud, ze zijn 100% natuurlijk en hebben geen bijwerkingen.  Ze maken het mogelijk om weer in onze kracht te gaan staan, en te kunnen groeien als mens. Want elke moeilijke situatie is tegelijk ook een uitnodiging om een aspect van onszelf en van het leven beter te leren begrijpen en te kunnen toepassen, zodat we gelukkiger en met meer gemak door het leven kunnen gaan.    
Als licentiaat vertaler heb ik enkele jaren mijn talenkennis professioneel toegepast. Daarnaast heb ik een  grote interesse voor een gezonde en ecologische levensstijl, en gezonde voeding. Ik heb me bijgeschoold in de voedingsleer vanuit de natuurgeneeskunde, o.a. aan de Levensschool in Tongerlo, aan het Faché Instituut in Laarne, en momenteel aan het Iczo in Antwerpen waar ik een tweejarige opleiding volg in Orthomoleculaire Gezondheidszorg. Daarnaast verdiep ik me o.a. in het gedachtengoed van de verbindende communicatie van Marshall B. Rosenberg, de Aware Parenting visie van Aletha Solter, de Universele Levenswetten, en het werk van Brené Brown over de kracht van kwetsbaarheid.